VARIERA TRÄNINGEN

En sak som jag är mindre bra på är att variera min träning. Då menar jag inte övningarna eller vikterna, utan intensiteten och varaktigheten på mina gympass. Jag byter övningar och vikter hyfsat ofta, men jag ändrar dock inte intensiteten eller längden på passen. Jag går alltid ifrån gymmet helt slut både psykiskt och fysiskt, oftast ungefär 2 timmar efter jag klev in på gymmet. Om jag har kört aktivt en timme men känner att jag inte är helt slut (spyfärdig) brukar jag alltså köra vidare tills jag når denna tröskel. Jag hatar när denna känsla inte uppnås. Och denna känsla uppnår jag lättast om jag kör en tung basövning till failure. Jag har flera gånger undrat över om min kropp skulle påverkas på något sätt om jag inte går ifrån gymmet helt slut. Skulle detta kanske resultera i att min kropp hann återhämta sig bättre efter alla dessa tunga och hårda pass som sliter mycket på nervsystemet, eller hade det gjort så att kroppen hade utvecklats långsammare, med tanke på den låga på belastning och den lite lägre intensiteten?

Jag är den personen som testar saker om jag vill få reda på det. Just därför skall jag nu testa att periodiska min träning, för att se hur detta kommer påverka mig.

UPPLÄGG:
3 pass där jag kör intensivt, kortare vilotid mellan seten, betydligt mindre vikter men fler repetitioner. Jag ska sedan behålla två vanliga pass, det vill säga tunga och hårda. De passen tänkte jag skulle vara ett bröst och ett ben/nedreryggpass. Här fokuserar jag givetvis på basövningar och tränar för styrka. Det vill säga tung vikt och färre repetitioner. Till skillnad från dessa pass kommer jag träna för hypertrofi och muskeluthållighet de tre andra dagarna. Splitten jag ska träna dessa tre dagarna kommer vara: Axlar/övrerygg, Mage/Biceps, Bröst/Triceps (tränar bröst två ggr i veckan, det blir ett tungt pass och ett lättare pass alltså.)

Nått som jag inte får glömma säga är att när jag menar lätt pass så betyder inte det att jag ska sitta och Facebooka eller instagramma på gymmet, utan jag kommer köra stenhårt fast ändra på intensitet och vikt och vila som sagt. (Kan det kanske gå så långt att jag tar mig till springspåret för att testa att spring lite för att vidga vyerna?)

Nu blir det spännande att testa detta. Är supertaggad.